Tuesday, 6 December 2011

masaalah seksual !!! islam ada penyelesaiannya

menyebut tentang masaalah seksual, saya telah mendegar sebuah kuliah, yang amat menarik perhatian saya tentang keadaan hari ini.

 Pada zaman ini, boleh dikatakan pelajar sekolah rendah pun sudah tahu tentang hal seks. mengejutkan, apabila baru-baru ini, pelajar darjah enam, merogol seorang pelajar perempuan yang baru 7 tahun di sebuah ladang secara bergilir-bergilir. andai pada usia 12 tahun telah melakukan jenayah sedemikian, apa pula yang akan dilakukan apabila meningkat usia remaja?

namun kita lihat, kebiasaan umur perkahwinan pada hari ini, adalah 25, malah perlu mendapatkan kerja terlebih dahulu, perlu itu dan ini. sedangkan kita pada hari ini sudah diperkenalkan tentang seks sejak dari kecil. malah, matapelajaran berkaitannya telah diajar disekolah. apabila pelajar telah mengetahui tentang seks, kemudian ditanam pula dalam diri remaja semangat ingin mencuba sesuatu yang baru, maka tidak hairanlah banyak kes zina dan buang bayi terus meningkat.

kalau kita lihat pada zaman dahulu, remaja tidak lagi kenal erti seks, malah perkataan simbol dan sebagainya. tetapi remaja pada hari ini, sudah tahu malah mudah untuk mendapatkan bahan-bahan porno.

mata pelajaran seks yang diperkenalkan bukan untuk menghentikan kes zina, tetapi mengajar remaja agar tidak membuang bayi. mala ditubuhkan sekolah khas buat insan yang terlanjur melakukan dosa besar. malah disediakan pula tabung atau tentang untuk meletakkan bayi di hospital dan sebagainya, bagi mengurangkan kes pembuangan bayi tetapi memperbanyakkan kes zina...

semuanya kembali kepada kerajaan dan masyarakat. seandainya, kita pilih Islam, maka Insyaalah, Islam mampu menyelesaikan bukan sahaja masaalah zina, tetapi masaalah buang bayi...
hudud bukan kekejaman, tetapi penyelesaian dari tuhan...
No comments:

Post a Comment